Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

VRANCEA Turism rural în comuna Jitia

Data: 22 iulie 2020 | 548 Vizualizari | Categorie: Reportaje, Satul Viu, Turism

Jitia este situata in partea de sud-vest a Judetului Vrancea, in zona de curbura a Carpatilor, in depresiunea Bisoca-Jitia-Neculele. Se compune din cinci sate: Jitia resedinta, Jitia de Jos, Cerbu, Magura, si Dealu Sarii. Ca vecini are la nord comuna Vintileasca – judetul Vrancea, la sud-est Bisoca – judetul Buzau, si la est Chiojdeni – judetul Vrancea.

Se afla la 57 km departare de municipiul Focsani si la 52 km departare de municipiul Ramnicu Sarat, capitala fostului judet de care a apartinut pana in 1968, cand a fost desfiintat.

Documentul cel mai vechi, considerat atestare documentara, se refera la anul nasterii unui locuitor, Mihaila – dogar de meserie – in anul 1681. Numele comunei vine de la schitul Jitia, infiintat de boierii Fane Hagiul – pitarul si Gheorghe Dedulescu – slugerul pe la jumatatea secolului al XVII-lea. Schitul avea hramul Sf. Dumitru, pe care si l-a pastrat si dupa ce s-a transformat in biserica de mir – pe la 1800.

Mai multe detalii aici Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi