Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

VRANCEA Tradiții- Buciumașii din comuna Spulber

Data: 16 iulie 2020 | 281 Vizualizari | Categorie: Ansambluri folclorice, Mestesuguri, Obiceiuri, Reportaje, Satul Viu, Traditii

Spulber este o comună în județul Vrancea, România, formată din satele Carșochești-Corăbița, Morărești, Păvălari, Spulber (reședința), Tojanii de Jos, Tojanii de Sus și Țipău.

Localizare : Comuna se află în vestul județului, într-o zonă montană, pe valea râului Zăbala și este traversată de șoseaua județeană DJ205D, care o leagă spre sud de Nereju și spre nord de Paltin, Năruja și Valea Sării (unde se termină în DN2D).

Istoria comunei : La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna Spulber făcea parte din plasa Vrancea a județului Putna și era formată din satele Carsochești, Spulber și Trojanu, cu o populație totală de 809 locuitori. În comună funcționau o biserică și o școală. Anuarul Socec din 1925 consemnează comuna în aceeași plasă, cu aceeași alcătuire, și cu 844 de locuitori. În 1931, comuna a fost împărțită în satele Corăbița, Carsochești, Morărești, Păvălari, Spulber și Tojani.

În 1950 a fost transferată raionului Năruja din regiunea Putna, după care în 1952 a fost arondată raionului Focșani din regiunea Bârlad și apoi (după 1956) din regiunea Galați. În 1968, comuna a fost trecută la județul Vrancea, dar a fost imediat desființată, iar satele ei au fost incluse în comuna Paltin. Comuna a fost reînființată în 2005, în structura actuală.

Obiceiuri : La nivelul localitatii este organizata si functioneaza formatia artistica de buciumasi  adulti si copii, care a participat la numeroase manifestari artistice judetene, interjudetene si chiar nationale, obtinand importante aprecieri si premii. Functioneaza deasemenea in cadrul caminului cultural, un cerc al micilor mestesugari confectioneri de buciume.

Adresa : Comuna Spulber, judetul Vrancea, cod postal 627247

Telefon/fax Primaria Spulber : 0237 674 020 / 0237 674 021

E-mail : primariaspulber@yahoo.com

Click aici pentru video Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi