Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

TURISM România – vacanță la țară, turism rural

Data: 18 iulie 2020 | 80 Vizualizari | Categorie: Anunturi, Satul Viu, Stiri, Turism

Exista sate de munte in Apuseni, Piatra Craiului, Făgăraș, Nordul Oltenii, si in multe alte locuri, care ajung pana la peste 1.000 metri altitudine, cu casele lor mici, ca in basme. Alte sate le vom gasim pe malul raurilor sau de-a lungul vailor cum ar fi Valea Prahovei, Slănic Prahov si imprejurimi, pe dealuri, intre vii si livezi, la fel cum exista asezarile rurale din Delta Dunării sau cele de-a lungul litoralului Mării Negre. In multe dintre aceste sate exista pensiuni care ofera cu cazare cu produse proprii si conditii cu adevarat rurale

Daca in occident universul si mediul rural a devenit de mult o amintire, calatorul in Romania are acum posibilitatea de a descoperi astfel de locuri in care ciobanii care isi duc turmele de oi pe pasunile din munti, de a vedea focurile campenesti care se aprind in preajma satelor, de a asista la mulsul oilor si pregatitul branzeturilor, de a intalni pe ulitele inguste ale satelor, se pot auzi sunete ”ciudate”: cainii care latra, mugetul vacilor care se intorc de la pasune, gastele si ratele din curtile taranilor.

In noptile lungi de iarna, tarancile tes la razboiul de tesut covoare si stergare in culori splendide. O simpla zi pe campuri, unde se treiera graul, poate deveni un cerimonial unic pentru turisti. Cerimonial la care nu numai ca se poate privi dar se poate partecipa efectiv alaturi de tarani. Turistul va putea sa fie nu numai un simplu oaspete dar si un participant activ la treieratul graului, la culesul viei, va putea invata cusutul la razboiul de tesut, sa participe la incondeiatul oualor de paste, sa gateasca sau sa taie lemne.

Pe inserat, femeile si batranii se aseaza pe bancute in fata portilor la povestit, sau daca este duminica se duc in centrul satului unde se strang cu totii si canta sau joaca hore vesele. Se imbraca frumoasele costume populare tesute si brodate de mana de catre taranci in lungile nopti de iarna, conform traditiei zonei, Transilvania și Moldova, ofera nenumarate traditii in acest sens). Nu poti sa ramai indiferent in fata unui cuptor unde se coc placintele, colacii, cozonacii.

DETALII AICI Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi