Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

BRĂILA Trofeul festivalului internațional de muzică ușoară “George Grigoriu” a plecat in Italia

Data: 20 iulie 2021 | 669 Vizualizari | Categorie: Artisti, Cultura, Evenimente, Stiri
În perioada 16-18 iulie 2021, Brăila a fost, din nou, după un an de pauză, capitala muzicii ușoare internationale, grație festivalului “George Grigoriu”. Ajuns la ediția a XVI-a, evenimentul de mare clasă organizat de Consiliul Județean Brăila și Centrul de Creație Brăila dar și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila și al Teatrului Maria Filotti, a adus în orașul nostru nume sonore ale muzicii ușoare românești.
În concurs s-au înscris 20 de tineri soliști, 13 din România și 7 din strainatate, respectiv Italia, Kazahstan, Polonia, Bulgaria, Bosnia Herțegovina.
Noutatea acestei ediții a fost componența juriului, președinte fiind Andreea Andrei, fiica regretatului George Grigoriu. Din juriu au mai făcut parte compozitorul Horia Moculescu, îndrăgiții soliști Adrian Romcescu și Luminița Anghel, Tatiana Apanasenko din Ucraina, Marjan Kataroski (Macedonia) și Cornel Cristei din Brăila. Desigur, evenimentul a fost prezentat de inegalabilul Octavian Ursulescu. 
Anul acesta publicul brăilean s-a bucurat de prezența pe scenă, în recital, a lui Cezar Ouatu, Luminița Anghel și Nico iar în seara de  gală a fost prezentă trupa Taxi.
Așa cum ne-am obișnuit, toți concurenții au fost a acompaniati de renumita orchestra condusă de Ionel Tudor.
Anul acesta,  juriul a decis ca trofeul să plece în Italia la solistul Andrea Stocchino.
Apoi, în ordine, premiul I: Yernazar Zhuban – Kazakhstan;
premiul II: Andrei-Gabriel Petruș – România; premiul III: Bianca-Luminița Mihai – România; mențiune: Daria-Nicoleta Peltea – România; premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Carla-Florentina Boboc – România.
La ediția din acest an, organizatorii au pregătit și câteva surprize. În prima seară, în holul teatrului “Maria Filotti” a avut loc o prezentare de modă a designerului brăilean Florentina Giol dar și o degustare de vin sec cu vinuri de colectie de la stațiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultură și vinificație Bujorul. În cea de-a doua zi, școala de tango Urquiza a făcut o demonstrație de tango sub îndrumarea Mirelei Roșu și Giorgio Panico. În seara de gală cei prezenți au fost invitați la o degustare de prăjituri a cofetărie Poem Caffe din Brăila.
Important de precizat este faptul că și în acest an Centrul de Creație Brăila a organizat acest eveniment că la carte, lucru remarcat și apreciat de toți cei prezenți la eveniment.
Mai multe fotografii și filme aici


Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi