Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

SATE INTELIGENTE Localitatea Ciugud din Alba Iulia, cea mai digitalizată comună din România

Data: 4 august 2020 | 2846 Vizualizari | Categorie: Reportaje, Satul Viu

Ciugud, o comună aflată la câţiva kilometri de Alba Iulia, poate rivaliza oricând cu multe comune din ţări europene. Aici, toate casele au utilităţi, drumurile sunt asfaltate chiar şi între parcelele agricole, pe unele străzi există piste de biciclete, în zonele publice te poţi conecta la internet gratuit, iar curentul electric pentru iluminatul stradal se obţine printr-un sistem eolian sau cu panouri solare. Ciugud este şi comuna din România campioană la atragerea fondurilor europene, reuşind să obţină finanţări de peste 27 de milioane de euro.
Așezată în Podișul Transilvaniei, pe culoarul Alba Iulia – Turda – Cluj, Comuna Ciugud este locul în care tradiția se îmbină armonios cu modernismul. Ciugudul se învecinează la nord cu comunele Sântimbru și Berghin, la sud cu localitatea Oarda de Jos (municipiul Alba Iulia), la vest cu municipiul Alba Iulia, la est cu comuna Daia Romană. Ca unitate administrativ-teritorială, Ciugud este o comună de gradul III, cu o populație calculată la ultimul recensământ ca fiind de 3048 de locuitori. Are în componență 6 sate: Ciugud, Limba, Șeușa, Drâmbar, Teleac și Hăpria. Satul de centru, Ciugud, este situat la o distanță de 9 kilometri față de municipiul Alba Iulia.

Forma de relief predominantă este cea de deal propice pentru pășunat, pentru cultura viței de vie și a pomilor fructiferi. Zona de luncă întâlnim în apropierea râului Mureș, zona propice culturilor agricole, în special a cartofului, legumelor, zarzavaturilor, plantelor tehnice, etc. Exceptând satul Hăpria, restul satelor aparținătoare comunei Ciugud sunt riverane Râului Mureș.

Mai multe detalii aici 

Vezi site- ul oficial al primăriei 

 Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi