Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

PRIMAR LA SAT Performanță în administrația publică locală – primarul comunei Golești din Vrancea, Alexandru Zar

Data: 23 august 2020 | 1374 Vizualizari | Categorie: Anunturi, Stiri

În partea central-estică a județului Vrancea, pe malurile râului Milcov, pe drumul național DN2 care leagă Focșaniul de Buzău, îți iese în cale comuna Golești. Fiind extrem de aproape de Focșani, această localitate este extrem de modernă și dezvoltată. Nu ai cum să nu remarci asta când vezi străzi asfaltate, case frumoase și îngrijite, instituții reabilitate. Imaginea în sine a comunei te trimite cu gândul la faptul că este administrată de un primar gospodar.

Un milion de euro pentru reabilitarea și asfaltarea mai multor străzi din satul Cerdac, bani obținuți de la AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale).

Un milion de euro pentru reabilitarea și asfaltarea mai multor străzi din satul Golești, bani obținuți prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală).

Construcție de locuințe pentru tineri, alimentare cu apă și canalizare, biserici reabilitate, instituții de învățământ moderne (școli, grădinițe), Cămin Cultural reabilitat, cabinete medicale moderne și dotate,  modernizare spații verzi și parcuri. Sunt doar câteva dintre multele proiecte pe care le-a realizat în ultimul mandat primarul comunei Golești, Alexandru Zar.

În anul 2017 a fost premiat de Asociația Comunelor din România cu trofeul și diploma de excelență “Primar de 7 stele” pentru performanța sa în administrația publică locală dar și pentru numărul mandatelor la activ. Pentru că primarul Alexandru Zar a dovedit din anul 1992 că este un bun gospodar și merită încrederea goleștenilor din patru în patru ani.

Acum, în pragul celui de-al optulea mandat, edilul din Golești vine în fața cetățenilor cu tolba plină de realizări dar și cu proiecte noi pentru continuarea modernizării și dezvoltării comunei.

“Stimați Goleșteni

Suntem cu toții la finalul unui mandat de Primar și de Consiliu Local ! Dupa cum știți, și subsemnatul, ca și alți cetățeni cu aceleași drepturi, mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de Primar al comunei Golești. Este motivul pentru care acum vreau să vă aduc în atenție tot ceea ce mi-am propus în mandatul trecut și am realizat, lucrările care se află în derulare și proiectele pe care mi le-am propus în mandatul viitor pentru că la final să nu mai existe urgențe în ceea, ce metaforic numim „STRADĂ , ȘCOALĂ sau SPITAL” .

Dacă trebuie să mă refer la capitolul STRADĂ , nu pot să nu amintesc lucrările care s-au făcut în toată comuna pentru modernizarea fiecărei străzi administrată de Primăria comunei Golești, deci domeniu public! În afară de încheierea modernizării prin asfaltare a tuturor străzilor aflate în domeniul public, s-au început și s-au finalizat lucrări de șanțuri betonate și podețe accese proprietăți, pentru început pe străzile principale urmând ca, în măsura în care proiectele începute se vor finaliza, prin accesare de fonduri externe, de la bugetul de stat sau cu finanțare de la bugetul local, să modernizăm toate străzile prin execuția de șanțuri betonate și podețe acces proprietăți.  În prezent sunt finalizate, urmând a fi recepționate lucrările de pe străzile Narciselor și Matei Basarab. Strada Matei Basarab va beneficia și de podețe și șanțuri betonate exact așa cum s-au realizat și pe str. Narciselor. Deja pe strada Victoriei a fost finalizată o licitație publică, s-a semnat contractul de execuție, urmând ca în cel mai scurt timp să se înceapă lucrările de modernizare care constau în refacerea și așternerea unui strat nou de asfalt, acostamente tot din asfalt, care vor mări astfel suprafața rutieră a străzii,  având în vedere deteriorarea stratului de asfalt și neuniformitatea lui după lucrările de canalizare . De asemenea, s-au început lucrările la strada Prelungirea Victoriei, cea care face legătura dintre capătul Strazii Victoriei (punct Aviputna) și Cimitirul nou înființat. În prezent lucrările constau în execuția unei rigole carosabile în fața cimitirului, va urma o parcare pentru autoturisme în fața acestuia, iar lucrările se vor finaliza cu așternerea celor două straturi de asfalt și a acostamentelor aferente străzii, conform proiectului și standardelor de execuție a lucrărilor specifice.

Modernizarea străzilor care s-au făcut în mai multe etape și cu finanțări diverse, au cumulat lucrări de calitate, care se păstrează și în prezent, cu excepția străzii Gârlei, care datorita infrastucturii nisipoase a terenului și a lucrărilor de canalizare, prezintă deteriorari ale covorului asfaltic și tasări ale acestuia, s-au format gropi în care se adună apa pluviala. La reabilitarea strazii și aducerea acesteia la parametrii proiectați  va participa finaciar și SC CUP SA Focșani cel care administrează rețeaua de apă și canal și în sarcina căruia, conform expertizei tehnice care s-a facut, s-a reținut executarea unor lucrari inadecvate cu infrastuctura terenului existentă.

De asemenea, sunt în asentimentul cetățenilor care locuiesc pe strada Cotești și din acest motiv am personal o nemulțumire, pentru întârzierea cu care se desfășoară lucrările de modernizare a acestei străzi asimilate ca DJ 205 C. În prezent, lucrările au început după o stagnare de 1 an, după ce s-a modificat configurația Asocierii care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor pe acest drum care face legătura cu orașul Odobești prin Vârteșcoiu. Unul dintre asociați a intrat în faliment iar dupa o serie de formalități juridice s-a ajuns la situația de fapt, în care au fost întârziate lucrările, care într-un final totuși vor fi realizate dar cu inconveniente pentru cetățenii care locuiesc sau care tranziteaza aceasta stradă.

Nu pot să nu amintesc aici și realizarea unui sistem eficient de iluminat public prin lămpi cu eficiență energetică ridicată cu LED, care în prezent asigură iluminatul public pe timp de noapte, pe toate străzile la un grad superior de eficiență și rentabilitate .

Pot spune că am în vedere împreună cu echipa mea de consilieri locali să găsim forma juridică adecvată și să adoptăm Hotărâri de Consiliu Local ca în viitorul mandat să putem lua în administrare străzile care în acest moment sunt în domeniul privat, acolo unde proprietarii își exprimă în unanimitate opțiunea de a ceda respectivele căi de acces domeniului public, pentru ca astfel administrația publică locală să poata extinde utilitățile, să poată moderniza străzile, să poată presta servicii de deszăpezire , salubrizare, etc.

Dacă trebuie să vorbesc despre ȘCOALĂ, pot spune că ne putem mândri cu un sediu de școală complet modernizat, în care până înainte de pandemia COVID 19 (care ne-a dat pe toți peste cap) își desfășurau cursurile în două schimburi, elevii claselor 0 – I -VIII, impreuna cu un colectiv de cadre didactice competente.

Am în vedere informatizarea sistemului de învățământ , conform noilor cerințe, în vederea asigurării posibilității fiecarui elev, dacă situația medicală și restricțiile de natură medicală o vor impune, să poată accesa învățământul și cursurile online prin intermediul internetului, noua formă de învățământ impusă de situația pandemică, în vederea asigurării unei situații apropiată de normalitate.

Tot la acest capitol, nu pot să nu vorbesc despre Grădinița cu program prelungit, care s-a finalizat, ați admirat-o cu toții, are toate dotările funcționale, gata să primească pe micii beneficiari, dar care din motivele știute nu a fost deschisă, acest lucru urmând a fi făcut imediat ce situația va fi clarificată de către Minsterul Educației și Cercetării .

Vechiul sediu al Grădiniței va fi reabilitat, i se va schimba funcțiunea spațiilor existente, astfel încât acestea să corespundă unei necesități și utilități care vor fi hotărâte de Consiliul Local Golești.

Preocuparea mea a fost în permanență, să ofer copiilor comunei, alternative de petrecere a timpului liber. După cum știți în comuna noastră în parcul central a fost construit un teren de minifotbal, perfect funcțional, care a fost inaugurat, dar care în prezent, din cauza tot legislației dictate de pandemia de Covid 19, este închis până la noi reglementări. De asemenea, va fi construită o sală de sport cu o capacitate de 180 locuri, pe strada Căprioarei, între Biserica Parohiei II și Centrul Sfântă Maria, cu o suprafață construită de 1450 mp și care va răspunde nevoilor tuturor locuitorilor comunei noastre pentru sport, pentru mișcare, pentru competiție .

De asemenea, dupa cum cunoașteți și din alte informări pe care vi le-am adus la cunoștință, în comuna noastră CNI-ul ( Compania Națională de Investiții) finanțează realizarea unei Baze spotive Tip 1 care include mai multe dotări , terenuri pentru diferite sporturi, vestiare ptr. sportivi, utilități, parcare autoturisme. Din acest punct de vedere , consider că vor fi acoperite nevoile fiecarui cetățean al comunei noastre, dacă dorește, să facă sport, mișcare sau să participe la competiții, deci încă un capitol încheiat .

Referirile pe care le pot face cu privire la capitolul „SPITAL” sunt diverse. Pornind de necesitatea asigurării asistenței medicale primare, pot spune că în comuna noastră s-au păstrat cabinetele medicale ale celor doua doamne medic de familie, care asigură serviciile medicale primare, având în vedere apropierea de Municipiul Focșani care acoperă prin intermediul Serviciului de Urgență Ambulantă sau SMURD și urgențele medicale din rândul locuitorilor comunei Golești .

Am în vedere modernizarea cabinetelor medicale puse la dispoziție de administrația publică și chiar relocarea acestora, pentru asigurarea unui act medical eficient care să acopere necesitatea de asistență medicală primară a cetățenilor. Am făcut în repetate rânduri apel către medici de diferite specialități care să vină și să deschidă cabinete medicale pentru diferite nevoi medicale, dar care din păcate s-au soldat fără rezultat. Am în vedere chiar identificarea și scoaterea unei suprafete de teren la concesiune, pe care o firmă specializată în servicii medicale să construiască o clinică medicală în folosul comunității .

Stimați concetățeni , închei aceste rânduri, în care v-am expus cea mai vizibilă parte a ceea ce am realizat prin încrederea pe care mi-ați acordat-o și în asentimentul dvs., aducându-vă în atenție într-un viitor articol și ceea ce urmează să se întâmple într-un mod cât mai eficient și necesar pentru comuna noastră. Este pariul pe care-l fac cu mine însumi și angajamentul pe care mi-l iau în fața dumneavoastră. Nu voi avea tihnă până când tot ceea ce mi-am propus, nu va fi realizat. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a scris edilul pe o rețea de socializare.

Având în vedere toate aceste lucruri, primarul Alexandru Zar împreună cu echipa sa de consilieri locali și-a depus candidatura la alegerile locale din luna septembrie.

“Am incredere în votul dumneavoastră, pentru că așa cum mă cunoașteți, îmi veți da posibilitatea să duc la final toate proiectele care se află în derulare și tot ceea ce mi-am propus pentru Golești, împreună cu echipa mea de consilieri. Vă mulțumesc pentru încredere și pentru susținere!”, a mai spus edilul pe facebook.Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi