Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

PRIMAR LA SAT O primăriță de succes pentru comuna Romanu din Brăila – Steluța Ioniță

Data: 25 august 2020 | 3424 Vizualizari | Categorie: Anunturi, Stiri, Uncategorized

În urmă cu patru ani, la alegerile locale din iunie, locuitorii comunei Romanu din județul Brăila au decis că e momentul schimbării. Votul de încredere a fost acordat unui candidat independent care a venit în fața oamenilor cu propuneri realiste pentru continuarea dezvoltării și modernizării localității.

Comuna Romanu este relativ aproape de municipiul Brăila iar continuarea acestui proces era un lucru firesc. Drept urmare, în urmă cu patru ani după cum spuneam, primar a fost ales doamna Steluța Ioniță. De altfel, la alegerile din 2016 nu a fost singura femeie primar aleasă în comunitățile rurale din Brăila.

În cei patru ani ai acestui prim mandat, doamna primar, iubită și apreciată de locuitori, a dovedit că se poate face treabă și că această localitate merită o abordare modernă în procesul ei de dezvoltare.

Concret, în cei patru ani de activitate ca primar al comunei Romanu, doamna Ioniță Steluța împreună cu echipa sa a realizat următoarele proiecte:

1. Modernizare sală de festivități în satul Oancea;

2. Amenajare parc de joacă în satul Oancea;

3. Asfaltatre strada Caișilor în satul Oancea;

4. Asfaltatre străzi în localitatea Romanu;

5. Modernizare iluminat stradal în satul Oancea;

6. Reabilitare drum comunal Oancea-Romanu;

7. Asfaltare drum comunal Oancea -Maxineni;

8. Modernizare gard cimitir Romanu;

9. Modernizare gard biserică la Oancea;

10. Amenajare dispensar uman la Oancea;

11. Modernizare iluminat stradal în localitatea Romanu;

12. Modernizare teren de fotbal în localitatea Romanu;

13. Igienizare cimitir localitate Romanu;

14. Colectarea selectivă a deșeurilor. A fost prima comună din județul Brăila unde s-a făcut acest lucru;

15. Acces gratuit la internet în localitatea Romanu;

16. Achiziționare aparate de aer condiționat la saloanele de festivități din satele Oancea și Romanu;

17. Acordarea de cadouri cu prilejul Crăciunului copiilor din localitate;

Și, pentru că sufletul oricărui sat românesc sunt tradițiile ai obiceiurile populare, la Romanu există și un ansamblu folcloric renumit – ROMANIȚA, coordonat de profesori coregrafi, ansamblu care a dus faima localității nu numai în județul Brăila ci și în țară dar și peste hotare. De aceea doamna primar s-a preocupat și a susținut activitatea culturală a acestui ansamblu, a achiziționat costume populare noi și i-a însoțit pe ambasadorii comunei în spectacolele susținute, în măsura în care timpul i-a permis.

Dar, dincolo de toate aceste aspecte, viata culturală a căpătat o nouă dimensiune în anul 2017, la doar un an de mandat a doamnei primar, când a fost organizată pentru prima dată în localitate ziua comunei. Denumită IARMAROCUL TRADIȚIONAL DE SFÂNTUL ILIE, după tradiția care exista la Romanu cu zeci de ani în urmă când în luna iulie era acolo mare bâlci, evenimentul cultural întins pe două zile, a adus la Romanu, în cele trei ediții, artiști de seamă ai muzicii populare românești și nu numai dar și ansambluri folclorice din județele unde ansamblul ROMANIȚA participase la evenimente.

Prin acest eveniment, organizat impecabil de Primăria și Consiliul Local al comunei Romanu în frunte cu doamna primar Steluța Ioniță, numele localității s-a înscris în agenda culturală a județului Brăila și dincolo de granițele sale.

Un ultim aspect de precizat este faptul că și școala din Romanu a beneficiat de susținerea primăriei, performanțele elevilor fiind recunoscute la zeci de olimpiade și concursuri școlare dar mai ales la proiectele internaționale derulate, în comuna Romanu poposind în schimburi de experiență profesori și elevi din multe țări europene.

Toate proiectele realizate de doamna primar nu ar fi fost posibile fără sprijinul președintelui Consiliului Județean Brăila, Chiriac Francisk Iulian care a fost prezent la evenimentele importante ale comunei.

Acum, la finalul primului mandat de primar, doamna Steluța Ioniță vine în fața cetățenilor cu acest bilanț al reușitelor și cu noi proiecte pentru comună. Extrem de modestă, doamna primar nu a dezvăluit care sunt intențiile de viitor pentru că, spune domnia sa, “în 2016 când mi-am depus candidatura la funcția de primar nu am avut promisiuni electorale. Am făcut pentru comună ceea ce aș fi făcut și pentru familia mea. Îmi doresc pentru comuna care m-a adoptat acum 24 de ani ceea ce îmi doresc pentru mine și pentru familia mea, doar bine și prosperitate. În continuare nu pot veni în fața oamenilor cu promisiuni și minciuni. Eu îi rog să mă susțină și să îmi acorde încrederea și votul lor pentru că, prin munca pe care o depun, voi face ceea ce este mai bine pentru comuna noastră și pentru locuitorii ei”, a declarat doamna primar Steluța Ioniță, în exclusivitate pentru Sate Romanesti.

Text: GABRIELA POPA 

 Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi