Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

PREMIERE Primari premiați de Asociația Comunelor din România

Data: 19 iulie 2020 | 118 Vizualizari | Categorie: Anunturi, Evenimente, InfoZone

În perioada 17-20 februarie 2019 a avut loc la ucurești, cea de-a XXII-a sesiune ordinară a  Adunării generale a Asociației Comunelor din România. La lucrările conferințelor  cu tema „Spațiul rural românesc, spațiu rural european” au luat parte sute de primari din întreaga țară , din Republica Moldova, membri ai Guvernului (inclusiv premierul Viorica Dăncilă), precum și delegați din partea asociațiilor de municipalități cu care ACoR a dezvoltat relații de colaborare.

Ca în fiecare an, la acest eveniment, sunt premiați primarii ”longevivi” în funcție: ”primar de 7 stele”, ”primar de 6 stele”, ”primar de 5 stele”, ”primar de 4 stele”, ”primar de 3 stele”.

De asemenea, în semn de recunoștință au fost acordate și trofee, ordine și diplome de excelență primarii de comune care s-au implicat în derularea activităților cultural-educative, sportive, sociale, literare sau publicistice.

Iată și câștigătorii:

Ordinul și trofeul ”Corneliu Leu” au fost instituite prin statutul Asociației Comunelor din România începând cu anul 2009 și se acordă comunelor și/sau primarilor acestora în semn de apreciere deosebită pentru activitatea depusă în domeniul literaturii și publicisticii, în mediul rural. Anul acesta l-au primit următoarele comune: Fântânele (jud. Arad); Boldu (jud. Buzău); Tătăruși (jud. Iași); Sângeorgiu de Mureș (jud. Mureș); Zănești (jud. Neamț); Moravița (jud. Timiș); Frecăței (jud. Tulcea) și Roșiești (jud. Vaslui).

Ordinul, trofeul și diploma „Ivan PATZAICHIN” au fost instituite prin statutul Asociației Comunelor din România începând cu anul 2015 și se acordă comunelor și/sau primarilor acestora în semn de apreciere deosebită pentru activitatea depusă în domeniul sportului, în mediul rural.

Câștigătorii din acest an au fost: Sălciua (jud.Alba); Vorona (jud. Botoșani); Râmnicelu (jud. Buzău); Buchin (jud. Caraș Severin); Florești (jud. Cluj); Cumpăna (jud. Constanța); Grădina (jud. Constanța); Berceni (jud. Prahova); Măneciu (jud. Prahova); Topolovățu Mare (jud. Timiș).

Ordinul, trofeul și diploma „Dinu SĂRARU” au fost instituite prin statutul Asociației Comunelor din România începând cu anul 2017 și se acordă comunelor și/sau primarilor acestora în semn de apreciere deosebită pentru activitatea depusă în domeniul literaturii și publicisticii, în mediul rural.

Câștigătorii din acest an au fost: Bogați (jud.Argeș); Poduri (jud. Bacău); Bustuchin (jud. Gorj); Săbăoani (jud. Neamț); Tașca (jud. Neamț); Valea Viilor (jud. Sibiu); Slobozia Bradului (jud. Vrancea).

Trofeul și diploma „ZETEA” au fost instituite prin statutul Asociației Comunelor din România începând cu anul 2016 și se acordă comunelor și/sau primarilor acestora în semn de apreciere pentru instalarea de investitori și promovarea de produse tradiționale românești, în mediul rural.

Câștigătorii din acest an au fost: Vulcana Băi (jud. Dâmbovița); Bălțați (jud. Iași); Țibănești (jud. Iași); Chilia Veche (jud. Tulcea).

Trofeul și diploma „Nicolae SABĂU” – „Chintesența frumuseții cântecului popular național” au fost instituite prin statutul Asociației Comunelor din România începând cu anul 2007 și se acordă comunelor și/sau primarilor acestora în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru contribuția lor la promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specifice satului românesc.

Câștigătorii din acest an au fost: Bordei Verde (jud. Brăila); Păltiniș (jud. Botoșani); Cornereva (jud. Caraș Severin); Negrilești (jud. Galați); Vălișoara (jud. Hunedoara); Răucești (jud. Neamț); Cerna (jud. Tulcea); Jitia (jud. Vrancea); Năruja (jud. Vrancea).

Important de precizat este faptul că proiectele de candidatură depuse pentru comunele Cerna din județul Tulcea și Jitia din județul Vrancea au fost realizate de directorul revistei INFOZONE, Gabriela Popa.

Ce este ACOR?

Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Numărul membrilor A.Co.R. este de 1750 comune, din toate judeţele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene (dintre care 39 au personalitate juridică).

Asociaţia Comunelor din România este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, creată cu scopul de a reprezenta în mod unitar comunele membre, constituită în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 264/2005.
Asociaţia Comunelor din România a fost declarată ca fiind de utilitate publică prin Hotărârea Guvernului nr. 156 din 13 februarie 2008. Asociația Comunelor din România urmărește reprezentarea unitară a intereselor membrilor atât în relația cu instituțiile centrale, cât și cu cele de la nivel european sau internațional. Din 2006 este membru cu drepturi depline în Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), devenind astfel și membru al U.C.L.G, din anul 2005 este reprezentată în cadrul Comitetului Regiunilor, în calitatea de observatori, iar începând cu 1 ianuarie 2007, are trei titulari și trei supleanți, din anul 2009 este membră a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Sud-Estul Europei (NALAS), deținând președinția acesteia, pentru un an, începând cu luna mai 2015, iar de la 24 mai 2013 constituie Consiliul Autorităților Locale din România și din Republica Moldova împreună cu Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova. Dintre obiectivele enumerate în statutul Asociației, putem aminti: •armonizarea intereselor comunelor membre în vederea dezvoltării economico-sociale echilibrate a acestora; •promovarea unor forme de colaborare și întrajutorare reciprocă a comunelor membre în oricare dintre domeniile administrativ, economic, financiar, social, cultural și instituțional; •crearea și întreținerea unui sistem informațional integrat, precum și organizarea unor corpuri de specialiști capabili să analizeze și să ofere soluții pentru rezolvarea problemelor comunelor; •organizarea unor activități proprii pentru formarea și perfecționarea profesională a aleșilor locali, a funcționarilor publici, precum și a personalului contractual din administrația publică locală a comunelor membre; •organizarea, la nivelul filialei județene, în baza unui acord de cooperare, de activități stabilite prin lege ca atribuții ale autorităților administrației publice locale în diverse domenii, cum ar fi: auditul public intern, urbanismul, amenajarea teritoriului și autorizarea executării lucrărilor de construcții, serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanei, controlul privind comercializarea produselor și a serviciilor de piață, poliția locală, fără a se limita la acestea. Asociația efectuează periodic studii, analize și cercetări privind situația economico-socială a comunelor din România, ultima lucrare de amploare, AGENDA COMUNELOR DIN ROMÂNIA, fiind elaborată în 2012, document care analizează problemele complexe ale comunelor din România și care prezintă soluții la probleme identificate, cu o viziune pe 30 de ani.

Asociația organizează anual sesiunea ordinară a Adunării generale, la care participă peste 400 dintre comunele membre, precum și membri ai Guvernului României. A.Co.R. organizează, în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), precum și cu firme private de instruire, cursuri pentru formarea aleșilor locali și a funcționarilor publici de la nivelul comunelor.

Asociația a implementat proiecte din fonduri europene nerambursabile post–aderare în valoare de peste 25.000.000 lei, co-finanțate din Fondul Social European. Asociația este implicată în organizarea periodică a Forumului cooperării descentralizate franco-române, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ambasada Republicii Franceze în România, precum și a Forumului cooperării descentralizate belgiano-române, în parteneriat cu Ambasada Regatului Belgiei în România. Reprezentanții filialelor județene ale Asociației Comunelor din România, în cea mai mare parte, participă activ la lucrările consiliilor pentru dezvoltare regională organizate la nivelul regiunilor de dezvoltare.

Președintele ACOR este primarul comunei Vulcana Băi din județul Dâmbovița, dl. Emil Drăghici.

Adunarea generală a ACOR din acest an a stat sub semnul anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) decretat de Sfântul Sinod al Bisericii Ordotoxe Române.

sursa foto: www.acor. roMesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi