Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

EDITORIAL Nici GRATIS dacă mi s-ar oferi o vacanță pe LITORALUL ROMÂNESC nu m-aş duce!

Data: 13 iulie 2020 | 132 Vizualizari | Categorie: Editoriale, Reportaje

E sezonul vacanțelor, litoralul românesc și numai abundă de turiști care nu respectă nici o regulă, sfidând pur și simplu instrucțiunile autorităților dar nu despre asta vreau să vorbesc acum.
Am văzut dimineață o știre care m-a intrigat pur și simplu: clienții unui restaurant din Mamaia Nord au publicat nota de plată pentru un mic dejun. Cât au plătit pentru o omletă și o salată asortată? 60 lei! Extrem de mult!

Ne-am obișnuit cu creșterea prețurilor pe litoral an de an dar nu ne-am obișnuit să îmbunătățim si serviciile. Doi tineri aflați în concediu pe litoralul românesc cred că au trăit cea mai urâtă experiență atunci când li s-a adus nota de plată pentru micul dejun consumat la un restaurant din Mamaia.
„Sprijiniti turismul romanesc!(?)
Un mic dejun banal, pe o terasă din Mamaia Nord.
Omleta ( fără garnitură sau verdeață )- 35 RON
Salată asortată ( maxim jumătate de rosie, 3 felii de ceapă și niște salată creață, vreo 2 bucatele) – 25 RON
Deci , o omletă şi o salată asortată banală – 60 RON
O fi bine, o fi rau?”, este postare a tinerilor pe Facebook.

Explicația halucinantă a patronului acestui restaurant oferită postului România Tv e de-a dreptul nesimțită:
“Pentru că suntem la kilometrul zero al acestei staţiuni (n.r. Mamaia) şi pentru că locaţia este cu un standard ridicat de lux, încercăm să menţinem acest standard. Am fost nevoiţi cumva să menţinem acest standard şi să facem o investiţie semnificativă, pornind de la mobilier, ingrediente folosite, produsele să fie de calitate. Atunci când faci un calcul, stabileşti un preţ pentru cât ar trebui să coste produsul, astfel încât să acoperi în primul rând cheltuielile. Atât am considerat că este valoarea acestui produs şi asta am făcut într-un mod corect pentru toţi clienţii noştri.
Le transmit clienţilor că nimeni nu are interesul să vină pe a trage tunuri şi pe a jecmăni. Dimpotrivă, încercăm pe condiţiile acestea să oferim servicii şi produse de calitate. De aceea, suntem obligaţi să stabilim un preţ minim sub care nu se poate funcţiona”.

Patronatele din turismul românesc au lansat recent acuze dure la adresa Greciei, Bulgariei şi Turciei, despre care afirmă că plătesc presa din România pentru a denigra litoralul românesc. “Este foarte frustrant pentru un manager, antreprenor, consultant să vadă în continuare aversiunea pe care o avem faţă de litoralul românesc. Este la modă de foarte mulţi ani. Alte destinaţii cum sunt Bulgaria, Grecia şi Turcia finanţează masiv presa de litoral şi presa din România în general să spună lucruri bune despre ele şi lucruri foarte rele despre propriul litoral. Am observat campania susţinută împotriva litoralului românesc”, a spus Anca Pavel Nedea, director al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa, conform Adevarul.ro.

De-a dreptul șocantă această declarație!
Am văzut de-a lungul timpului reportaje în care comisarii OJPC Constanța (Protecția Consumatorului ) erau agresați fizic și verbal de patronii unde au găsit nereguli: mâncare ținută în condiții improprii, bucătării murdare unde mișunau gândaci, toalete nefuncționale, etc.
Cum să fie plătită presa românească să scrie urât despre litoral când imaginile și filmările vorbesc de la sine?!

Eu nu am văzut astfel de reportaje sau imagini din alte țări unde turismul este la standarde ridicate. E mai ieftin de zece ori să pleci în concediu în Grecia, Bulgaria, Italia, Turcia decât în România. O demonstrează ofertele agențiilor de turism. Și, atunci, litoralul românesc nu poate să impună standarde la prețurile pe care le cer? Enorm de mari!
Concluzia mea personala: nici GRATIS dacă mi s-ar oferi ocazia nu aș merge pe litoralul românesc.
Presa nu e plătită sa scrie urât, ea are rolul să arate adevărul așa cum este el…imaginile vorbesc de la sine.
Ce era odată litoralul…Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi