Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

DELTA DUNĂRII Peștele se gătește în mii de feluri în Delta Dunării

Data: 18 iulie 2020 | 252 Vizualizari | Categorie: Arta culinara, Reportaje, Turism

Se spune că turiștii care beau apă din Dunăre se îndrăgostesc pentru totdeauna de deltă și vor reveni. Această vorbă din bătrâni este confirmată, mulți dintre cei care au ajuns în Delta Dunării, paradisul dintre ape, se întorc în vacanțe în satele în care localnicii nu prea mănâncă altceva decât pește. Meniurile lor sunt atât de diversificate, încât au ajuns să gătească peștele în mii de feluri. Inclusiv dulciuri și dulceață au ajuns să prepare locuitorii din județul Tulcea din pește și sunt tare mândri de produsele lor.

Dulceața din pește, un produs pe care doar în deltă îl poți gusta

Localnicii din Delta Dunării și Dobrogea de Nord sunt foarte inventivi. Când singurul produs pe care îl au gospodinele la îndemână este peștele, se adaptează și gătesc din el ceea ce nouă nici nu ne trece prin minte. Ghidul de turism Mihai Călin mi-a spus că a mâncat de curând dulceață din pește. Nu este o rețetă din caietul bunicii, dar el spune că este foarte gustos acest produs. Carasul și țiparul sunt peștii preferați de localnici pentru prepararea dulceții. Probabil, tot mai multe gospodine vor face dulceață de pește, dacă va exista cerere din partea turiștilor curioși.

Mai multe detalii aiciMesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi