Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

COVASNA Șezătoarea dedicată cusutului Iei – tradiție la Sita Buzăului

Data: 18 iulie 2020 | 183 Vizualizari | Categorie: Cultura, Mestesuguri, Obiceiuri, Port popular, Sezatori, Stiri

În județul Covasna, tradițiile și valorile lăsate de străbuni nu pier. Șezătorile, în care utilul se îmbina cu plăcutul, în care munca se împletea cu socializarea, sunt doar un exemplu în acest sens. În mai multe localități covăsnene, astfel de manifestări se organizează frecvent.

În comuna Sita Buzăului, șezătoarea este organizată de mulți ani, reprezentând un imbold pentru oamenii locului și nu numai de a-și achiziționa costume populare, dar și de a coase ii. Ediția din 2018, derulată în luna februarie, a fost una specială, dedicată Centenarului și, tot atunci, în satul Ciumernic, aparținător comunei, a fost organizată pentru prima oară o manifestare similară.

Anul trecut, în comuna covăsneană Brețcu, tradiția șezătorilor a fost reînviată. De Balul Sântilei- un bal ce amintește de vechile obiceiuri ale păstorilor – și care a fost reconstituit, anul trecut, pentru prima oară, după aproximativ șapte ani de absență, a fost organizată o astfel de șezătoare. Femeile din comună și nu numai, au cusut atunci, ii, au împărtășit din experiența lor copiilor, fetelor, asigurându-se că tradiția este pe mâini bune.

Mai multe detalii aiciMesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi