Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

BRANDURI Festivalul TOCANULUI de la Novaci, județ Gorj, a fost înregistrat la OSIM

Data: 18 iulie 2020 | 152 Vizualizari | Categorie: Arta culinara, Branduri, Cultura, Festivaluri, Stiri

Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a emis un certificat de autenticitate pentru marca „Festivalul tocanului” din Novaci, Gorj. Unicitatea acestui eveniment constă în produsele folosite și în rețetele cu specific local. De altfel, pentru organizarea festivalului, ciobanii din zonă pregătesc ce au mai bun.

Redăm comunicatul Primăriei referitor la acest document:

„Primăria Orasului Novaci a primit documentul cu certificarea OSIM pentru Marca ”FESTIVALUL TOCANULUI”.
Încă din anul 2019 autoritățile locale s-au arătat a fi interesate de nevoile si dorințele crescătorilor de animale, privind promovarea produselor traditionale locale, precum tocanul, brânza etc.  Faimos prin calitățile sale, renumitul produs, ”tocanul” este extrem de căutat și de apreciat. Fiind vorba despre un produs traditional care ne reprezintă, Festivalul tocanului certificat de OSIM , singurul din România, pune în valoare produsul realizat de ciobanii novăceni, este de fapt festivalul care promovează gastronomia locală, moștenită din veac în veac. Retetele moștenite din străbuni vorbesc despre viața păstorilor, despre viața unui popor, poporul român. Originalitatea evenimentului constă în faptul că la festival se întrec în măiestrie doar păstorii novăceni, doar cu produse traditionale locale, aspect care deosebeste acest eveniment de alte evenimente de acest gen. Festivalul vorbește celor care vor să ne cunoască despre NOI, novăcenii, cu ceea ce punem pe masă, cu muzica și dansul specifice. Marca obtinută ne oferă pârghia legală de a oferi oaspetilor produsele cu specific local.

Festivalul oferă turistilor ocazia de a cunoaște comunitatea novăceană, o comunitate cu totul specială, prin tradiții, obiceiuri și datini.
Anul acesta primaria orasului nostru a înaintat la OSIM documentele pentru a obtine certificarea a două produse obtinute în gospodăriile crescătorilor de animale, care vor da posibilitatea acestora să comercializeze produsele respective, pentru că, să nu uităm, numele si retetele acestora apartin comunității locale. Obtinerea unor asemenea certificări are rolul de a proteja toți producătorii crescători de animale din oraș, de a-i ajuta în procesul de desfacere a produselor proprii, de a stimula cresterea animalelor în zonă și implicit, atragerea tinerilor spre vatra strămosească, spre profesiile tradiționale adaptate la timpuri noi”.

Mai multe detalii aici Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi