Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

BRANDURI Catalogul produselor alimentare certificate din România

Data: 18 iulie 2020 | 253 Vizualizari | Categorie: Arta culinara, Branduri, Stiri

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a lansat, la INDAGRA, în urmă cu doi ani, aplicatia pentru telefonie mobila CPAC (Catalogul Produselor Alimentare Certificate), care este dedicata consumatorilor de produse alimentare certificate calitativ la nivel national si european.

Aplicatia CPAC, lansata la Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei INDAGRA 2018, promite sa le gaseasca utilizatorilor, in timp real, produse alimentare certificate in zona in care se afla, precum si detalii complete referitoare la producator si la retetele utilizate.

“Aceasta aplicatie este o initiativa de voluntariat pe care am avut-o la nivelul Agentiei si vine din dorinta noastra de a ajuta consumatorii sa aleaga acele produse alimentare care sunt sigure si autentice. Departamentul nostru de IT lucreaza, in acest moment, la modulul care va permite ca fiecare produs atestat sa aiba un cod care va putea fi scanat, consumatorul avand imediat la dispozitie toate datele acestuia, inclusiv valabilitatea certificatului de atestare ca produs traditional. De asemenea, am initiat discutii cu producatorii pentru a le pune la dispozitie gratuit inscrierea in aceasta aplicatie”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

CPAC a fost dezvoltata de AFIR, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru a afisa si localiza produsele romanesti care au fost deja omologate la nivel national (produse traditionale, montane, cu reteta consacrata) si la nivel european (produse cu denumire de origine protejata – DOP sau cu indicatie geografica protejata – IGP). “In viitor, aplicatia va permite in cadrul targurilor, pietelor, magazinelor, prin functia de scanare a codurilor QR de pe eticheta produselor, sa verificati autenticitatea produselor, asigurandu-va in acest fel ca veti consuma un produs autentic si nu unul contrafacut”, au mai sustinut reprezentantii AFIR.

Sursa

Click aici pentru aplicațieMesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi