Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

BRĂILA GAL Terasa Brăilei

Data: 16 iulie 2020 | 131 Vizualizari | Categorie: Finantari, Stiri

GAL Terasa Brailei este un parteneriat privat-public, infiintat cu scopul de a contribui la dezvoltarea zonei rurale. Rolul GAL-ului este de a realiza o serie de activitati cu scopul de a elabora impreuna Strategia de Dezvoltare Locala.

Grupul de Actiune Locala Terasa Brailei este format din parteneri din sectorul privat (44,45%), sector public (44,44%) si societatea civila (11,11%).

Obiectiv general: cresterea capacitatii de colaborare la nivel teritorial in scopul elaborarii strategiei de dezvoltare locala.

Obiective specifice:

Incurajarea actorilor locali pentru colaborare, cu scopul dezvoltarii localitatiii;initiativa locala pentru dezvoltare zonala;Consultare intre actorii locali – reprezentantii sectorului privat, societatii civile si administratiei publice locale;Colaborare si consultare in cadrul teritoriului intre diversi actori locali, reprezentanti ai sectorului privat din domeniul nonagricol, reprezentanti ai societatii civile si reprezentanti ai administratiei publice locale;Constructia unor retele de comunicare intre actorii locali;Implicarea activa a membrilor comunitatii pentru inbunatatirea guvernarii locale;Informarea si consultarea pentru diversificarea econimiei locale;Conlucrare in cadrul teritoriului in scopul elaborarii Strategiei de Dezvoltare Locala;Implicarea comunitatii pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala a zonei prin abordarea de jos in sus.

Teritoriul GAL-ului 

Movila Miresii

Astazi, localitatea are în administratia sa trei sate: Movila Miresei, Tepes Voda si Esna. Cu o suprafata de 8.000 ha si 4.450 de locuitori, comuna dispune de numeroase posibilitati de dezvoltare economica si de o oferta naturala foarte favorabila pentru agricultura. Atat satul de resedinta, Movila Miresii cat si satele componente acesteia, tepes Voda si Esna, dispun de utilitatile publice necesare pentru un mediu normal. În aceasta ordine de idei, în cadrul acestei comune activeaza patru scoli, patru gradinite, cabinete medicale, un centru de plasament, magazine, biserici, biblioteca, etc. Activitatile specifice zonei sunt agricultura, legumicultura, piscicultura, comertul, iar ca si activitati economice principale mentionam: comert, prestari servicii, piscicultura, prestari servicii în agricultura.

Pe de alta parte, comuna Movila Miresii dispune de o gama larga de facilitati oferite investitorilor cum ar fi terenurile pentru investitii, utilitati, apa potabila, canalizare, energie electrica, acces la drum national, Gara CFR si multe altele.

Tudor Vladimirescu

Activitatea de baza a locuitorilor este agricultura. Suprafata agricola a comunei este de 4.449 ha, din care arabil 3.560: 304 ha vie si pasuni 580 ha. Cultura predominant este grâu si porumb. Celelalte culturi au o pondere mai mica. Functioneaza pe raza comunei 2 societati comerciale care au împreuna aproximativ 700 ha, 4 asociatii familiale care împreuna au 760 ha, restul terenului este exploatat individual. Pe langa sectorul vegetal , in comuna este dezvoltat si sectorul zootehnic reprezentat de cresterea vacilor de lapte si a oilor, atat in gospodariile populatiei cat si in cadrul micro- fermelor.

Cazasu

Cazasu este o comună în județul Brăila, Muntenia, România, formată numai din satul de reședință și aflată imediat la est de municipiul Brăila, pe șoseaua națională DN22.
Satul Cazasu s-a format în timpul dominației otomane asupra Brăilei, pe proprietatea unui turc pe nume Cazas. În 1828, satul a fost ocupat de ruși în timpul Războiului Ruso-Turc din 1828-1829. Aceștia au fortificat satul și l-au folosit pentru a ataca Brăila, pe care au cucerit-o și, după război, au incorporat-o Țării Românești. La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna Cazasu făcea parte din plasa Vădeni a județului Brăila, era formată din satele Baldovinești, Cazasu, Satul-Nemțesc, Pietroiu Nou și Pietroiu Vechi, cu o populație totală de 1834 de locuitori.
În 1925, comuna Cazasul era arondată plășii Silistraru din același județ și era formată din satele Cazasu, Baldovinești, Pietroiu și Satu Nemțesc, cu 2128 de locuitori.
În 1950, comuna a intrat în componența raionului Brăila din regiunea Galați. Baldovinești și Pietroiu s-au desprins între timp, formând o comună separată. În 1968, ea a fost desființată și inclusă în comuna Tudor Vladimirescu, care a fost tot atunci arondată județului Brăila, reînființat. Comuna a fost reînființată în 2003, având în componență doar satul Cazasu.

Romanu

Comuna se află în zona central-nordică a județului și este străbătută de șoseaua județeană DJ221, care o leagă spre est de Cazasu (unde se termină în DN22) și spre vest de Gemenele, Râmnicelu, Șuțești (unde se intersectează cu același DN22) și Ianca (unde se termină în DN2B).

Satul Romanu a luat ființă în 1879, prin împroprietărirea însurățeilor în zona unde în trecut existau alte două sate mici, Plătica și Ceaunari. Comuna a fost fondată în plasa Vădeni a județului Brăila și avea o populație de 1255 de locuitori. În comună funcționau două mori de vânt, o biserică ridicată în 1890 de către locuitori și o școală mixtă cu 134 de elevi înființată în 1881.[6] Satul Oancea avea pe atunci doar 73 de locuitori și făcea parte din comuna Șuțești.

În 1925, comuna Romanu era inclusă în plasa Silistraru a aceluiași județ și avea în componență, pe lângă satul eponim de reședință, și cătunele Coada Encii și Siliștea, având în total 3506 locuitori. Satul Oancea fusese atunci transferat la comuna Latinu.

În 1950, comuna Romanu a fost inclusă în raionul Brăila din regiunea Galați, din care a făcut parte pâ

Gemenele

Comuna este situată în zona central-nordică a județului, pe malul drept al râului Buzău. Este traversată de șoseaua județeană DJ221, care o leagă spre vest de Râmnicelu și Șuțești (terminându-se în DN2B), și spre est de Cazasu (unde se termină în același drum național). În zona comunei, DJ221 se intersectează cu șoseaua județeană DJ202B, care o leagă spre nord de Scorțaru Nou și spre sud de Movila Miresii.

Comuna Gemenele, judeţul Brăila, cuprinde localităţile Gemenele şi Găvani.

Traian

Comuna Traian este amplasată în partea de sud-vest a municipiului Brăila fiind inclus în cadrul Regiunii de Dezvoltare 2 Sud- Est şi se învecinează cu următoarele comune:
– nord comunele Movila Miresii şi Tudor Vladimirescu;
– est cu comuna Tichilești;
– sud cu comunele Unirea, Viziru, Bordei Verde;
– vest cu oraşul Ianca şi comuna Bordei Verde.
Comuna Traian este străbătură de la est la vest de axul de comunicaţie (cale rutieră şi feroviara ) care leagă Brăila de judeţul Buzău. Accesul rutier se face prin DN 2B şi de calea ferată Brăila-Făurei, în partea nordică. Accesul la calea ferată îl are atât Traianu cât şi Urleasca.

Mai multe detalii aici 



Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi