Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

BRĂILA GAL Câmpia Brăilei

Data: 16 iulie 2020 | 199 Vizualizari | Categorie: Finantari, Stiri

 

GAL Campia Brailei este un parteneriat privat-public, infiintat cu scopul de a contribui la dezvoltarea zonei rurale. Rolul GAL-ului este de a realiza o serie de activitati cu scopul de a elabora impreuna Strategia de Dezvoltare Locala.

Grupul de Actiune Locala Campia Brailei este format din parteneri din sectorul privat (44,45%), sector public (44,44%) si societatea civila (11,11%).

Asociatia “Grup de Actiune Locala Campia Brailei” este constituita cu scopul implemantarii LEADER din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in teritoriul Asociatiei, in ansamblu si la nivelul fiecarei Unitati Administrativ – Teritoriale reprezentate in Asociatie; punerea in aplicare a unei strategii integrate de dezvoltare locala, promovarea parteneriatelor de tip public-privat şi interconectarea parteneriatelor locale, a cooperari intre Grupurile de Actiune Locala (denumite in continuare GAL-uri) la nivel regional, national si european in vederea unei dezvoltari durabile si a imbunatatirii guvernantei locale prin implicarea si participarea membrilor comunitatilor reprezentate de GAL Campia Brailei la procesul de dezvoltare locala.

Scopul Asociatiei il reprezinta dezvoltarea zonei din care fac parte localitatile cuprinse in asociatie prin elaborarea si implementarea unei Strategii integrate de Dezvoltare Locala (SDL), prin gestionarea fondurilor europene nerambursabile in sensul cresterii competitivitatii economice si administrative, a imbunatatirii mediului si spatiului rural, si, implicit, a cresterii calitatii vietii si diversificarii activitatilor economice din teritoriul reprezentat de Asociatie.

Teritoriul GAL-ului

Viziru

Comuna Viziru este asezata pe paralela 45.00’ latitudine nordica si 27.43’ longitudine estica la 37 km sud de municipiul Braila si 15 km. vest de fluviul Dunarea. Se invecineaza, la nord cu comuna Unirea, la sud cu orasul Insuratei, la est cu comuna Gropeni si Tufesti, iar la vest cu comuna Bordei Verde.

Prin Viziru trece drumul European 577 Braila- Slobozia-Bucuresti si altitudinea este intre 20-24m. Relieful este relativ uniform, reprezentat prin campuri netede, intinse, avand zone cu predominare culturi cerealiere.

CLIMA. Se caracterizeaza printr-un climat temperat continental. Verile sunt calduroase si uscate datorita maselor de aer continentale, sub influenta valorilor mari ale radiatiei solare, precipitatiile fiind reduse cu caracter torential si inegal repartizate, iernile sunt reci, fara un strat de zapada stabil si continuu, si influentate de anticiclonul siberian.

Comuna are in componenta doua sate :Viziru si Lanurile

Bordei Verde

Comuna Bordei Verde este așezată în partea centrală a județului Brăila, spre sud-vest de municipiul Brăila, la o distanță de aproximativ 50 Km și la nord de valea râului Călmățui.

Comuna Bordei Verde este învecinată la nord și la nord-est cu teritoriul comunei Traian, la sud și sud-est cu teritoriul administrativ Însurăței, la est cu comuna Viziru, la vest și nord-vest cu teritoriul administrativ Ianca, iar la sud și sud-vest cu comuna Zăvoaia.

Este alcătuită din localităţile Bordei Verde – reședința de comună, Constantin Gabrielescu, Lişcoteanca şi are o populatie de 2800 locuitori.Potenţialul economic este dat de solul foarte fertil, dar ineficient exploatat, şi de resurse de petrol şi gaze naturale aflate într-o continuă scădere.

Comunitatea este alcătuită preponderent din ţărani care practică o agricultură de subzistenţă, 60 de intelectuali şi tot atâţi lucrători în domeniul petrolier.

Unirea

Comuna Unirea este situată la 24 km spre sud – vest de municipiul Brăila Comuna Unirea se învecinează la nord şi vest cu teritoriul comunei Traian, la nord şi est cu teritoriul comunei Gropeni, la sud-est cu teritoriul comunei Tufeşti, iar la sud cu teritoriul comunei Viziru.
Pe teritoriul judeţului, comuna este situată aproximativ în centrul judeţului.
Unitatea Administrativ Teritorială este constituită din două localităţi: Unirea şi Valea-Cânepii. Teritoriul administrativ al comunei Unirea dispune de o ofertă naturală deosebit de favorabilă pentru dezvoltarea agriculturii ca funcţiune economică de bază, cu profil complex, dominat de producţia de cereale, plante tehnice, legume şi creşterea animalelor.

Zavoaia

Comuna Zavoaia este situata la 65 Km spre sud-vest de municipiul Braila si se invecineaza la nord si vest cu teritoriul comunei Ciresu, la nord cu teritoriul comunei Ianca la nord-est cu teritoriul comunei Bordei Verde, la est cu teritoriul orasului Insuratei la sud si sud-est cu teritoriul comunei Dudesti.

Mai multe detalii aici Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia sate-romanesti.ro nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by sate-romanesti.ro. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Holdings - realizare site web
realizare site web montaj tapet hormigon impreso madrid beton amprentat traduceri autorizate Iasi
Epilare cu ceara Iasi expert contabil iasi